تحریریه خبر- ضیافت افطاری در میهمان سرای حضرت ابوالفضل روستای فخرآباد با حضور "مهندس محسن طالعی" بخشدار عقدا ، "مهندس علی اشرف پور" مدیر عامل شرکت تعاونی دهیاری های شهرستان اردکان و " مهندس مسعود جدیدی " رئیس بنیاد مسکن شهرستان اردکان برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری روستای فخرآباد " دهات ما "، در این ضیافت افطاری که در میهمان سرای مسجد حضرت ابوالفضل علیه السلام واقع در روستای فخرآباد برگزار شد بخشدار عقدا ، مدیر عامل شرکت تعاونی دهیاری های شهرستان اردکان ، ریاست بنیاد مسکن شهرستان اردکان ، ریاست شورای اسلامی ، دهیار و مردم روستای فخرآباد ضمن برپایی نماز جماعت مغرب و عشاء ، کنار یکدیگر در فضایی صمیمی روزه خود را گشودند.
زمین چمن مصنوعی روستای فخرآباد بخش عقدا شهرستان اردکان با حضور نماینده مردم اردکان و رییس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی و مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.
در مراسمی با حضور محمدرضا تابش نماینده مردم اردکان و رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی ، مسعود شریعتی مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد ، محسن طالعی اردکانی بخشدار عقدا و جمعی دیگر از مسئولین شهرستان اردکان و بخش عقدا و مردم منطقه ، زمین چمن مصنوعی روستای فخرآباد افتتاح شد.
مدیرکل ورزش و جوانان استان یزد در این مراسم ضمن تقدیر از حمایت های نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در توسعه زیرساخت های ورزشی گفت: زمین چمن مصنوعی روستایی فخرآباد بخش عقدا با اعتباری بالغ بر 250 میلیون تومان و در مساحتی به متراژ یک هزار و 200 مترمربع و با مشارکت بنیاد مستضعفان استان و شورای اسلامی و دهیاری روستای فخرآباد احداث گردیده است.
شریعتی افزود: خوشبختانه در سال های اخیر با تلاش موثر نمایندگان مجلس شورای اسلامی شاهد ایجاد زمینه های خوبی در کمک به ورزش و توسعه زیرساخت ها بوده ایم که کمک شایانی در این زمینه بوده است.
وی اظهار داشت: سعی کردیم با جلب مشارکت خیرین ، ستاد مبارزه با مواد مخدر استان ، دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد ، دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستاها و بنیاد مستضعفان استان بیش از 40 زمین ورزش روستایی در روستاهای نقاط مختلف استان و در بعضی از موارد در محل هایی که حتی یک مترمربع فضای ورزشی نداشتند ایجاد کنیم که خوشبختانه با همکاری و همیاری مسئولین این امر محقق شد.
در این مراسم از بخشدار عقدا ، رئیس شورای اسلامی فخرآباد و همچنین رئیس نمایندگی اداره ورزش و جوانان بخش عقدا تجلیل شد و لوح یادبودی نیز به نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی اهدا گردید.
در زمان وقوع سیل در رودخانه های فصلی روستای فخرآباد در صورتی که شدت سیل بیش از حد فضای عرضی رودخانه بوده و باعث رعب و وحشت مردم نسبت به بالا آمدن سطح آب و تخریب منازل مسکونی و باغات میشده در اقدامی قابل تامل نسبت به باور گذشتگان مردم این دیار با استفاده از مهر تربت کربلا و خواندن آیت الکرسی و قراردادن آن در مسیر سیل نسبت به وقوع حادثه بر این باور بودند که مسیر سیل تغییر خواهد کرد و همچنین از شدت تخریب و خروشان بودن سیلاب کاسته خواهد شد.
و این اتفاق در دهه پنجاه که سیل خروشانی در رودخانه فصلی این روستا که در بین دو فضای مسکونی و در کناره مسجد حضرت ابوالفضل و همچنین منزل مسکونی یک پیر زن تنها که در هم جواری این رودخانه وجود داشته رخ داده است. از زبان شاهدان عینی در زمان بالا آمدن آب رودخانه و خروشان شدن سیلاب این پیرزن (صغری ی حسن) با قراردادن مهری از تربت امام حسین در کنار این رودخانه این باور را بیش از گذشته بر ذهن و افکار مردم این روستا نشانده است. سیل هرگز به سطح بالا تری نرسید تا مسجد و خانه آن پیرزن را با خود ببرد بلکه از شدت سیلاب هم کاسته شد.
بر اینکه تا چه حد این اتفاق میتواند نسبت به رفع بلاهایی چون سیل کارا باشد زمینه علمی در دسترس نیست ؛ ولی استفاده از مهر تربت کربلا که خود روزی سجده گاه نیایش مردم در پیشگاه خداوند است و این درخواست از طرف مردم از خداوند نسبت به عبادت هایی که سال ها قبل با این مهر نموده اند میتواند روشی از نیایش انسان در پیشگاه خداوند در زمان حادثه و درخواست از خداوند نسبت به رفع بلا باشد. لازم به ذکر است که یک باور میتواند چنان به انسان ها آرامش ببخشد که حتی بلایای طبیعی را در ذهن مردمان به نعمتی از جانب خداوند تبدیل کند. ( با توجه به تصویر انتشار یافته از جانب یک روحانی در فضا های مجازی مردمان این روستا تربت را در مسیر سیل قرار داده تا مسیر تغییر کرده یا از شدت سیلاب کاسته شود. ولی هرگز مهر تربت را در سیلاب نمی انداختند و بلکه آن را در مسیر سیل قرار داده و بعد از حادثه از آن مهر برای نیایش استفاده میکردند. )
این عکس بعد از حادثه سیل دهه پنجاه میباشد که مسجد حضرت ابوالفضل (علیه السلام) و خانه آن پیر زن هرگز سیل به آن آسیبی نرساند و حضور مردم در کنار مسجد گواهی نشاط و رضایت مردم از این اتفاق در زمان وقوع سیل است.
در بین گذشتگان مرسوم بوده در هنگام وزش باد شدید (طیفون) که باعث رعب و وحشت مردم میشده برای اینکه از شدت باد کاسته شود فرزند ارشد خانواده از یک هوانگ سنگی که اکثرا در خانه های قدیمی به صورت وارونه (به خاطر تمیز ماندن) قرار داشت و یک جارو خانگی که اکثرا از برگ درخت خرما تهیه میشد در زیر آن هاونگ قرار میدادند و بر آن باور بودند که پس از طی زمانی رفته رفته از شدت باد کاسته و کم کم آرامش به صاحبان خانه باز می گشت.
در مورد اینکه این اتفاق تا چه اندازه میتواند تاثیری بر کاهش باد در هنگام طوفان بگذارد متاسفانه اطلاعات زیادی در دست نیست. اما این باور هنوز هم در میان مردمان موی سپید کرده این روستا یک اتفاقی بزرگ برای کاهش وحشت از طوفان است که هنوز هم در هنگام این اتفاق به جوانان این توصیه را میکنند.
بر آن داریم تا نسبت به گذشته این اتفاق اطلاعات بیشتری را بدست بیاوریم. در صورتی که اطلاعاتی دارید ، هم میتوانید همراهمان باشید ؛ هم میتوانید ما را در همین پایگاه خبری دنبال کنید.
باورها در گذشته اگر چه پیشینه علمی ندارند، اما همیشه برای مردمان آن زمان در مورد هر اتفاقی آرامش بخش بوده است.
همزمان با فرارسیدن ماه رجب و ایام یوم البیض عده ای از اهالی روستای فخرآباد در مسجد حضرت ابوالفضل و مسجد جامع روستای فخرآباد معتکف شده و با خداوند به راز و نیاز پرداخته اند.
حاج محمد رضا قطب الدینی ( فرمانده پایگاه بسیج موسی ابن جعفر ) ؛ به خبرگزاری دهاتما گفت که در این مراسم 31 تن شرکت کرده اند که 17 تن از این شرکت کنندگان را مردان تشکیل میدهند و 97 درصد معتکفین از اعضای پایگاه های بسیج برادران و خواهران میباشند. وی با اشاره به حضور پررنگ جوانان در این مراسم گفت: 60 درصد از جمعیت معتکفین را جوانان تشکیل میدهند که این نشان دهنده ی میزان علاقمندی آنان به مسائل دینی، خودسازی و خداشناسی می باشد.
اعمال ام داوود با نوای برادر ارجمند عباس علی توفیقی