در زمان وقوع سیل در رودخانه های فصلی روستای فخرآباد در صورتی که شدت سیل بیش از حد فضای عرضی رودخانه بوده و باعث رعب و وحشت مردم نسبت به بالا آمدن سطح آب و تخریب منازل مسکونی و باغات میشده در اقدامی قابل تامل نسبت به باور گذشتگان مردم این دیار با استفاده از مهر تربت کربلا و خواندن آیت الکرسی و قراردادن آن در مسیر سیل نسبت به وقوع حادثه بر این باور بودند که مسیر سیل تغییر خواهد کرد و همچنین از شدت تخریب و خروشان بودن سیلاب کاسته خواهد شد.
و این اتفاق در دهه پنجاه که سیل خروشانی در رودخانه فصلی این روستا که در بین دو فضای مسکونی و در کناره مسجد حضرت ابوالفضل و همچنین منزل مسکونی یک پیر زن تنها که در هم جواری این رودخانه وجود داشته رخ داده است. از زبان شاهدان عینی در زمان بالا آمدن آب رودخانه و خروشان شدن سیلاب این پیرزن (صغری ی حسن) با قراردادن مهری از تربت امام حسین در کنار این رودخانه این باور را بیش از گذشته بر ذهن و افکار مردم این روستا نشانده است. سیل هرگز به سطح بالا تری نرسید تا مسجد و خانه آن پیرزن را با خود ببرد بلکه از شدت سیلاب هم کاسته شد.
بر اینکه تا چه حد این اتفاق میتواند نسبت به رفع بلاهایی چون سیل کارا باشد زمینه علمی در دسترس نیست ؛ ولی استفاده از مهر تربت کربلا که خود روزی سجده گاه نیایش مردم در پیشگاه خداوند است و این درخواست از طرف مردم از خداوند نسبت به عبادت هایی که سال ها قبل با این مهر نموده اند میتواند روشی از نیایش انسان در پیشگاه خداوند در زمان حادثه و درخواست از خداوند نسبت به رفع بلا باشد. لازم به ذکر است که یک باور میتواند چنان به انسان ها آرامش ببخشد که حتی بلایای طبیعی را در ذهن مردمان به نعمتی از جانب خداوند تبدیل کند. ( با توجه به تصویر انتشار یافته از جانب یک روحانی در فضا های مجازی مردمان این روستا تربت را در مسیر سیل قرار داده تا مسیر تغییر کرده یا از شدت سیلاب کاسته شود. ولی هرگز مهر تربت را در سیلاب نمی انداختند و بلکه آن را در مسیر سیل قرار داده و بعد از حادثه از آن مهر برای نیایش استفاده میکردند. )
این عکس بعد از حادثه سیل دهه پنجاه میباشد که مسجد حضرت ابوالفضل (علیه السلام) و خانه آن پیر زن هرگز سیل به آن آسیبی نرساند و حضور مردم در کنار مسجد گواهی نشاط و رضایت مردم از این اتفاق در زمان وقوع سیل است.
همزمان با فرارسیدن ماه رجب و ایام یوم البیض عده ای از اهالی روستای فخرآباد در مسجد حضرت ابوالفضل و مسجد جامع روستای فخرآباد معتکف شده و با خداوند به راز و نیاز پرداخته اند.
حاج محمد رضا قطب الدینی ( فرمانده پایگاه بسیج موسی ابن جعفر ) ؛ به خبرگزاری دهاتما گفت که در این مراسم 31 تن شرکت کرده اند که 17 تن از این شرکت کنندگان را مردان تشکیل میدهند و 97 درصد معتکفین از اعضای پایگاه های بسیج برادران و خواهران میباشند. وی با اشاره به حضور پررنگ جوانان در این مراسم گفت: 60 درصد از جمعیت معتکفین را جوانان تشکیل میدهند که این نشان دهنده ی میزان علاقمندی آنان به مسائل دینی، خودسازی و خداشناسی می باشد.
اعمال ام داوود با نوای برادر ارجمند عباس علی توفیقی
به گزارش پایگاه خبری روستای فخرآباد دهاتما ، نخستین جشنواره نشریات و رسانه های مجازی روستاها و عشایر کشور به نام خبرآباد به میزبانی استان مرکزی برگزار شد.
از میان بیش از چهارصد اثر فرستاده شده ، پایگاه خبری روستای فخرآباد (دهاتما) تنها سایت راه یافته به مرحله پایانی جشنواره ملی خبرآباد از استان یزد توانست نظر هیئت داوران را به خود جلب نموده و جزء دوازده اثر برتر جشنواره کشوری خبرآباد قرار گیرد . از این رو مبین محمدی مدیر دهاتما به مدت سه روز جهت شرکت در کارگاه های آموزشی و آیین اختتامیه جشنواره به استان مرکزی-شهر اراک سفر کرد.
نمایشگاه آثار برتر جشنواره
مراسم اختتامیه این جشنواره در روز 7 اسفند ماه سال 97 با حضور دکتر جندقیان معاون دهیاری های سازمان دهیاری های کشور، حجت الاسلام ارزانی مشاور محترم وزیر فرهنگ و ارشاد و دبیر شورای فرهنگ و هنر روستا و عشایر کشور و مسئولان ارشد استان مرکزی در مجتمع فرهنگی هنری آفتاب اراک برگزار شد ؛ که در نهایت پایگاه خبری روستای فخرآباد در بخش ساختار اطلاعاتی مقام دوم کشور را کسب نمود و مورد تجلیل قرار گرفت.
(تصاویر بیشتر در ادامه مطلب)
در پایان شایان ذکر می باشد پایگاه خبری روستای فخرآباد دهاتما به صورت مستقل فعالیت میکند و تحت پوشش و زیر مجموعه هیچ شخص یا ارگانی نمی باشد.
به گزارش خبرگذاری دهاتما، مراسم عزاداری شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) شامگاه جمعه با حضور مردم مومن و متدین روستای «فخرآباد» در مسجد «حضرت ابوالفضل» روستای فخرآباد از توابع شهرستان اردکان برگزار شد.